Elsy Gjengår Berg

STATEMENT-KUNSTNER

Ikke alt som glitrer er gull. Likevel kan det ha større affeksjonsverdi og være fylt med vakker magi.

Visuelt blikk og skaperglede er nødvendig for å lykkes med lampeprosjektene mine. Jeg elsker å dypdykke i kreative utfordringer og er lidenskapelig opptatt av gjenbruk, natur og minneverdier, noe som gjenspeiles i arbeidene.

Kunst- og håndverkstradisjoner har alltid interessert meg, jeg har vandret rundt i gallerier og gladelig stupt ut i internettets inspirerende verden av design og kunst, både for kunnskap og for inspirasjon.

Da vi flyttet til Drammen i 2007 ble jeg trollbundet av nye inspirasjonskilder. Jeg elsket det herlige kaoset av små forskningsprosjekter på det lille atelieret mitt. «Lysekroner i redesign» kunne blitt en besettelse for meg. Jeg forlot det begrensende malelerretet for å jobbe med alle mulige materialer i 3D, og følte at denne uttrykksformen passet perfekt for meg.

Navnet ReGlow kom bare smygende fra underbevisstheten. Re for redesign og Glow for glød og lys. Det er positive begrep som jeg er stolt av å jobbe med.

Ja, det er mulig å elske lysekroner. De bare krever å bli sett! Lysekroner har flere lyspunkter, og stammer fra antikkens kandelabrer. På den tiden tente de flere flammer for å få nok lys i rommet. Etter hvert ble kandelaberen utført i edlere metaller, med kunstneriske og symbolske utsmykninger. I dag kan vi helt enkelt slippe en lampeledning ned i midten, og bruke nye metoder for å skape spektakulære uttrykk med lys og spennende skyggevirkninger.

Et viktig element er gjenbruket og verdien som ligger i redesign. Jeg tenker mye på hvordan velferdssamfunnet bidrar til å ødelegge kloden vår. Derfor vil jeg gjerne øke bevisstheten rundt miljøet.  Det finnes bokstavelig talt et hav av spennende fasonger, strukturer og farger å boltre seg i. Vi kan gå på skattejakt i skuffer og skap, hente fram små bortgjemte minner, og gi dem verdi.

Moren min sa alltid at de vakreste fargene finnes i naturen. Og ja, naturelementer er et must for å komplettere ReGlow-konseptet. Når de tilføres i nye og spennende kombinasjoner oppstår vakker magi. Mine lysekroner er et uttrykk for en ny type gjenbruk, både som kunstform og belysning.

Kunsten gir meg ro og harmoni. her dyrker jeg skapergleden og kreativiteten. Den største gleden er selvfølgelig når kunden blir superfornøyd med ei lysekrone som er one-of-a-kind, som løfter rommet på en helt spesiell måte og gir en wow-følelse. Ikke minst den gode følelsen med å handle bærekraftig.

Alle produktene mine er eget design og håndverk. Ved større prosjekter kan derimot deler av enkel produksjon settes bort til mine håndplukkede samarbeidspartnere.

Mine kunder er både til privatpersoner og næringdlokaler.  Gode referanser er blant flere Rømskog Spa & Resort og Restaurant Rest i Oslo. Ser fram til å spre enda mer lys og glede.